A Vitéz Kürtős ismét a kalandrally világában

2012. szeptember 25. 11:56 | írta: Kósa Zoltán | fotó: a szerző

Ezúttal csak támogatóként, de az afrikai kaland után a Vitéz Kürtős név újra felbukkant a magyar amatőr tájékozódási rally sportban. Kósa Zoltán beszámolója.

2012. szeptember 1-2-án került megrendezésre a Budapest-Makó Rally, ami az Uniqa Magyar Kalandrally Bajnokság 4. futama, és egyben a Budapest-Bamakó 2013. előfutama volt.

A Vitéz Kürtős által támogatott csapatnak ez volt az első ilyen megmérettetése. A teljesen újonc négy fős csapat egy Ford Rangerrel állt rajthoz verseny kategóriában.



A szombat reggeli rajt az M5-ös autópálya kivezető szakasza mellett található Tesco parkolóban volt. Egységünkre a 64. helyről rajtolva egy 8 órás etap és mintegy 150 ellenőrző pont várt. A fiúk hamar belerázódtak, nagyon jól haladtak. A szakasz célja a Bócsán található Abonyi Fogadóban volt, ahol 1 óra pihenő és vacsora után újabb két órás éjszakai szakaszt kellett teljesíteni.

A Kiskunhalas melletti éjszakai táborozás jó hangulatban, a "rivális" csapatokkal való ismerkedéssel és beszélgetéssel illetve néhány órás pihenéssel telt el.



Vasárnap reggel a mezőny újra elrajtolt, és hat óra kiskunsági "homokozás" után Makó városába jutott el társaság. Sajnos a technika másfél órával a rajt után közbeszólt. A jobb első kerék felől furcsa recsegő hangok törtek elő. A tempót vissza kellett venni, és a csapatunk kiment egy aszfaltos szakaszra, ahol meg tudták nézni a "zaj" forrását. Sajnos nem csak "furcsa recsegő hang" tört elő, hanem a féltengelyből néhány csapágygolyó is. A problémát egy szakadt gumiharang okozta, és így a rengeteg homok "megedte" a csapágyat. A fiúk próbálták orvosolni a bajt, de sajnos nem sikerült kicserélni a csapágyat.



A vasárnapi technikai gondok ellenére csapatunk a 34. helyezést érte el kategóriájában, ami újonc létükre remek bemutatkozás volt. Hajrá, csak így tovább.

A következő verseny időpontja november 17-18. Irány Észak Magyarország, irány Váraszó. Ott a helyünk.

Cimkék: budapest-bamako kalandrally kiskunhalas kósa magyar makó