Célba ért a Vitéz Kürtős Team

2012. október 8. 01:37 | írta: Bálint F Gyula | fotó: Farkas Csilla, futanet.hu

A hétvégén megrendezett 27. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton Ekiden Váltóra nevezett 755 csapat között a 262. helyet szereztük meg.

A rajt előtt némi izgalommal szembesült a csapat, amikor kiderült, hogy a rajtszám szerinti sorrendben kell lebonyolítani a váltó futást. A versenyirodán sikerült átrendezni a számokat, így minden akadály elhárult az elől, hogy Tóth Jenő elrajtoljon a Hősök teréről.

A rajt utánra is maradt némi izgalom, hiszen a rajtnál tartózkodó csapatvezető futott másodiknak, de az útlezárások csak nehezen jutott el a rakpartra, ahol át kellett vennie Jenőtől a stafétát.

"Nem vagyok száz százalékosan elégedett a teljesítményemmel, az edzéseken jobb időket szoktam futni. Sajnos nem maradt időm rendesen bemelegíteni a futás előtt, valószínűleg ez volt az oka, hogy lassabb voltam." - folytatta Gáspár.

Sztojka Sándor és Ferenc Zsolt következtek, az utolsó 9,4 kilométeres szakasz pedig Kaffai Imrének jutott, aki végül jó tempóban, boldogan érkezett vissza a Hősök terére.


Kaffai Imre a célban.

"Nagyon, nagyon jó! Remélem, még lesz részem benne" - ez volt Kaffai válasza a csapat Facebook oldalán, amikor megkérdezték tőle, milyen érzés volt befutni a maraton céljába.

"A nevezésnél meg kellett becsülni, hogy körülbelül mennyi idő alatt teljesítjük a távot, mert ennek megfelelő csoportból kellett elrajtolni. Négy órát adtunk magunknak, hogy lefussuk a maratoni távot, de végül ennél majdnem 10 perccel hamarabb beértünk, az időnk 3:50:48 lett. Gratulálok a Vitéz Kürtős Teamnek, mindannyiunknak nagyszerű tapasztalat és élmény volt részt venni a maratonon." - dicsérte meg a csapattagok teljesítményét Bálint Gáspár.

A 27. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton részvételi rekordot döntött, 19200-en vágtak neki a 42 195 méteres távnak. A többségben lévő magyarországi profi és amatőr sportolók mellett, 60 országból több, mint 2500 futó érkezett Budapestre futni október első vasárnapján.

Cimkék: bálint gáspár budapest maraton ferencz zsolt kaffai imre sztojka sándor tóth jenő